Following the documentation still won't install and configure the editor-formula

Viewed 272
  1. The editor-formula plugin is currently only used for formula input or supports display rendering?
  2. I don't know how to develop node or golang
  3. The documentation is still not detailed enough and is not end-to-end,Can anyone guide me in detail?
  4. Answer platform is very much needed in the field of science education

It seem to be running into an error:

image.png

Then follow an error:

image.png

I've tried all sorts of things, but they didn't work. for example:

How to build with native plugins

image.png

I follow the tip, "make build" and "build with the local plugin" are all failed.

Here's the feedback which can reproduce:

image.png

image.png

so I expect the blog post to solve the problem.


Examples from the documentation:

root@iZbp1bh3oeew2n7x69xutxZ:~/apache-answer-1.3.1# ./answer build --with github.com/apache/incubator-answer-plugins/[email protected] --output ./new_answer
try to build a new answer with plugins:
github.com/apache/incubator-answer-plugins/[email protected]
[build] tmp dir: /root/apache-answer-1.3.1/answer_build3587759360
[go mod tidy]
answer imports
        github.com/apache/incubator-answer-plugins/connector-github: module github.com/apache/incubator-answer-plugins/connector-github: Get https://proxy.golang.org/github.com/apache/incubator-answer-plugins/connector-github/@v/list: dial tcp 142.251.43.17:443: i/o timeout
answer imports
        github.com/apache/incubator-answer/cmd: module github.com/apache/incubator-answer/cmd: Get https://proxy.golang.org/github.com/apache/incubator-answer/cmd/@v/list: dial tcp 142.251.43.17:443: i/o timeout
build failed exit status 1

My answer website is up and running,my network is nomal using proxy surely.

You can ignore the prior screenshot,please notice the newer。My answer website is up and running,the website is hosted in aliyun-cloud.

2 Answers

The editor-formula plugin is currently only used for formula input or supports display rendering?

Both input and rendering are supported.

The documentation is still not detailed enough and is not end-to-end,Can anyone guide me in detail?

You can first try to build an answer locally with a plug-in, and then check whether the plug-in is correct, refer to here

If the above method still cannot solve the problem, you can continue to give feedback. We will write a blog later to introduce the packaging of the plug-in.

It seem to be running into an error:
Image

First of all, this is not an error. This is just a reminder. Because this step requires installing dependencies, you need to wait a few minutes. wait for the File sizes after gzip prompt to appear and the front-end resources are successfully built.

eg:
image.png
image.png

Here's the feedback which can reproduce:
image.pngHere's the feedback which can reproduce:
Image

Here is a prompt that the dependency installation in the go project failed. First, you can try to run go mod download in the project to confirm whether it can be installed normally. If the command still reports an error, you may need to enable a network proxy or set up a domestic mirror https://goproxy.cn/ and try again.

Examples from the documentation:

root@iZbp1bh3oeew2n7x69xutxZ:~/apache-answer-1.3.1# ./answer build --w>ith github.com/apache/incubator-answer-plugins/[email protected] >--output ./new_answer
try to build a new answer with plugins:
github.com/apache/incubator-answer-plugins/[email protected]
[build] tmp dir: /root/apache-answer-1.3.1/answer_build3587759360
[go mod tidy]
answer imports
       github.com/apache/incubator-answer-plugins/connector-github: m>dule github.com/apache/incubator-answer-plugins/connector-github: Get >https://proxy.golang.org/github.com/apache/incubator-answer-plugins/co>nnector-github/@v/list: dial tcp 142.251.43.17:443: i/o timeout
answer imports
       github.com/apache/incubator-answer/cmd: module github.com/apac>he/incubator-answer/cmd: Get https://proxy.golang.org/github.com/apach>e/incubator-answer/cmd/@v/list: dial tcp 142.251.43.17:443: i/o timeou>t
build failed exit status 1

This is caused by your first step of make ui not running successfully.

so I expect the blog post to solve the problem.

I'll be writing a blog in the next few days, so you'll have to wait a few days.

Finally, I tried to build the editor-formula plug-in locally and found that the plug-in construction in version 1.3.5 has been adjusted, so using 1.3.1 to build the plug-in requires adjustments in several places.

  1. Installing the editor-formula plugin locally
  2. edit editor-formula/package.json files arritbute:
    "name": "editor_formula" "main": "./dist/editor_formula.umd.js" "module": "./dist/editor_formula.es.js" "import": "./dist/editor-formula.es.js" "require": "./dist/editor-formula.umd.js"
  3. Then use the local plug-in packaging command ./answer build --with github.com/apach.

The previous bug may know the cause, Summarized later.
and it seems to be close to success at the moment.


An error was reported,but also “build new_answer successfully”
image.png

check:
image.png


rebuild according the new blog,blog
the step waiting too long time."npx update-browserslist-db@latest" have excuted separately。
image.png


  1. the last step was stucked for long time,maybe the service memory hosted in the cloud is limited.---the app build method need optimized。
  2. so I Compiled by the local Mac system, Build a linux-amd64 binary in macos,It seems that the installation was successful,** but the Latex parsing did not take effect **。
    image.png

image.png